Blog privátní cestovní kanceláře Exclusive Tours

Bangkok – top asijská metropole, která nikdy nespí | Exclusive Tours

Written by Exclusive Tours | Sep 11, 2024 9:18:14 AM

Během udílení cen DestinAsian Readers Choice Awards 2024 v kategorii Best City zaznělo toto jméno: Bangkok. Důvodů je mnoho, k těm hlavním patří atraktivní kombinace tradiční kultury a moderní metropole, kde se skvěle vaří a kde vyhlášený noční život nezná únavu.

Nákupy i sbírky hedvábného krále

Jestliže se chystáte na první návštěvu hlavního a nejlidnatějšího města Thajska, začněte oblastmi Siam Square a Sukhumvit. Siam Square je považováno za srdce moderního Bangkoku a je skutečným nákupním rájem, a pokud nikde jinde, tady si vzpomenete na otřepanou frázi: Shop Till You Drop. Nacházejí se tu velké shopping malls jako Siam Paragon, Central World či MBK Center, kde najdou uspokojení milovníci světových i lokálních značek. Potěšení jiného druhu čeká v The Jim Thompson House Museum, kde si můžete prohlédnout unikátní sbírky asijského umění, které nasbíral americký obchodník Jim Thompson přezdívaný hedvábný král Thajska. Byl to on, komu se v 50. a 60. letech minulého století podařilo oživit skomírající hedvábný průmysl v zemi. Za tento počin byl vyznamenán Řádem bílého slona, jenž se uděluje cizincům s mimořádným přínosem pro thajskou společnost. A pokud vás oslovuje spíše současné umění, pak je to důvod navštívit Bangkok Art a Culture Centre, kde se koná i řada inspirativních kulturních akcí.

LV The Place Bangkok a další adresy

Sukhumvit Road je nejdelší ulicí v Thajsku, která se z Bangkoku táhne až k hranicím Kambodže, a dosahuje tak rekordní délky 488 kilometrů. Na několika nákupních kilometrech v hlavním městě seženete vše. Úplně vše. Tedy včetně luxusních nákupních možností, prémiových restaurací a špičkových nočních klubů. Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Prada, Dolce & Gabbana, Dior, Jimmy Choo, Valentino, Fendi... Jestliže je to vaše gusto, pak byste měli navštívit The EmQuartier, luxusní shopping mall na Sukhumvit Road, kde můžete vybírat z tisíce (doslova) mezinárodních i místních značek. Na této ulici najdete i oficiálně jednu z padesáti nejlepších restaurací světa, Gaggan Anand, umístila se na 9. místě. Podává se zde moderní indická kuchyně, jejíž kvalita a kreativita je podtržena dvěma michelinskými hvězdami. A další nutná zastávka při návštěvě Bangkoku? LV The Place Bangkok, který otevřel Louis Vuitton v březnu tohoto roku. Jedinečný koncept spojuje obchod, výstavní prostor, kavárnu a restauraci, která je kreativním prostorem kulinárního mistra Gaggana Ananda.

Nejlepší střešní bary

Bangkok je asijská metropole, která nikdy nespí, a zažít si atmosféru jejího nočního života je povinnost, i když party nejsou zrovna váš šálek čaje. Čekají na vás trendy střešní bary, kde vám kromě kreativních koktejlů a delikates naservírují také nejlepší výhledy na město. K nejvyhlášenějším patří Moon Bar, jenž na vás čeká v 61. patře hotelu Banyan Tree Hotel. Právem se řadí mezi deset nejlepších barů světa, kromě signature koktejlů a špičkových vín se zde podává i čerstvé sushi a grilovaná masa. Ve 32. patře hotelu Compass SkyView Hotel na vás čeká jeden z nejlepších střešních barů v Thajsku, MOJJO Rooftop Lounge & Bar. Latinské rytmy, kubánské doutníky a koktejly plné nejvybranějšího rumu vás přenesou do Havany 50. let minulého století. Latinský vibe se nese i samotným menu, kde nechybí luxusní ceviche, guacamole nebo poctivé steaky. Je to skvělé místo a jedno z must-see thajské metropole, ať už chcete zažít romantický večer s partnerem, nebo se uvolnit s přáteli.
 

Vintage atmosféra a šampaňské s ústřicemi

Art deco glamour namíchaný s atmosférou starého New Yorku, tato kombinace je namixovaná v exkluzivním baru The Loft v hotelu Waldorf Astoria Bangkok. Drinky jako The Golden Serenade, The Magnolia či Midnight Mosaic byly inspirovány recepturami koktejlů, které se podávaly v newyorském Old Waldorf Bar. Cru Champagne Bar má ve svém názvu přesně to, co od něj můžete očekávat – hodně exkluzivních bublinek. Mixologové vytvářejí kreativní koktejly míchané se šampaňským exkluzivní značky Pommery. Bangkok je zkrátka městem požitků, kde si vysoko nad ruchem velkoměsta vychutnáte šampaňské párované s ústřicemi, a ještě k tomu s jedinečným panoramatickým 360° výhledem.
 

PLACE TO BE

Mandarin Oriental Bangkok – dokonalý servis na dokonalém místě, u břehu řeky Chao Phraya

Zdá se to nemožné, ale ikonická budova, v níž se dnes nachází Mandarin Oriental, byla vůbec prvním hotelem v Bangkoku, jenž poprvé přivítal své hosty už v roce 1876. Od té doby je oázou klidu a kvality u břehu řeky Chao Phraya, na čemž se ani po 148 letech nic nezměnilo. Pětihvězdičková oáza prošla dosud největší renovací ve své historii, zůstala ovšem věrná svému unikátnímu resortnímu stylu v duchu thajské elegance. Každý z pokojů a suit je designový originál, jenž nese svou tradiční stopu v kombinaci s moderními prvky pro ultimátní komfort 21. století. Tento ikonický hotel navštívila i Veronika Robin, Director of Sales privátní cestovní kanceláře Exclusive Tours, která na jeho adresu řekla: „Místo má úžasnou historii, kterou nejvíce pocítíte při odpoledním čaji v The Author’s Lounge. Zosobňuje mix koloniální architektury s prvky thajské kultury, samozřejmostí jsou nově zrekonstruované luxusní pokoje. Hotel se nachází v ideální lokalitě nabízející pravidelnou přepravu tradiční lodí přes řeku. Dostane se vám tu naprosto perfektního servisu, a to v jakémkoliv oddělení hotelu, samostatnou kapitolou pak je dokonalost zdejšího Butler Service. Vypíchnout je třeba i bezkonkurenční gastronomii od bohatých snídaní po celkem třináct restaurací a barů, z nichž francouzská restaurace Le Normandie by Alain Roux je oceněna michelinskou hvězdou.“ Třešničkou na dortu je hotelové SPA, první svého druhu v Thajsku oceněné Forbes Travel Guide pěti hvězdičkami. V unikátním prostředí si dopřejete některou z procedur, která je kombinací současných a starobylých léčebných praktik prověřených generacemi Thajců.