Highendový eco sen Waldorf Astoria Seychelles Platte Island

Newyorská společnost představila svůj první hotel Waldorf Astoria v roce 1893. Rok 2024 však znamená otevření již 40. pobočky úspěšného brandu, který se překvapivě rozhodl odklonit se od své tradiční vize a oslavit jubileum a zároveň premiéru na Seychelách ve velkém – privátními vilami na soukromém ostrově se super ekologickou vizí.

1450x674 cover Highendový eco sen Waldorf Astoria Seychelles Platte Island | Exclusive Tours

 

Překvapivě rychle zapamatovatelný název Waldorf Astoria Seychelles Platte Island láká na ultimátní resort sestávající z padesáti highendových soukromých vil s ambicí stát se nejexkluzivnější destinací populárního rajského souostroví a přenastavit benchmark celého regionu. Vysoký cíl byl stanoven za stoprocentního použití solárních panelů, příslibu dokonalé ochrany jedinečného ostrovního ekosystému a s plánem stát se resortem s nulovým dopadem na životní prostředí.

Odpojení od světa

Celou architektonickou a designovou vizi mělo na starosti singapurské studio eco.id, které se aktivně chopilo super ekologického fokusu resortu a pracovalo s materiály s dosledovatelným původem. Výsledkem je etická kombinace udržitelných a přírodních materiálů s respektem k lokalitě, ať už z hlediska aktivní ochrany obklopující přírody, či místního tradičního dekoru. Každá z padesáti vil, které mají kapacitu od jedné do pěti ložnic, se pyšní také samostatným obývacím prostorem, venkovní sprchou a terasou s privátním bazénem, z nějž se můžete kochat výhledem na čtrnáctikilometrovou korálovou lagunu s koloniemi želv i rejnoků. 24 hodin denně vám pak bude k dispozici váš vlastní concierge servis, který zprocesuje každé vaše přání a zajistí využití i dalších služeb resortu, do nichž spadá kids&teenage club, alfresco kino, SPA s terapeutickým menu nebo rozsáhlé sportovní zázemí.

Ponoření do (mořského) ekosystému

Hlavním lákadlem Waldorf Astoria Seychelles Platte Island jsou přirozeně vodní aktivity. Adrenalinové povahy zaujme kitesurfing i klasické surfování a do oceánu můžete vyplout hned čtyřmi způsoby – na lodi, plachetnici, kánoi, nebo kajaku. Oddat se můžete také muškaření, pozorování velryb nebo třeba terénní exkurzi s mořskými biology. Nejoblíbenější aktivity ale beze sporu sestávají ze šnorchlování a potápění. „Podmořský život na ostrově Platte je snad největším lákadlem celého highendového resortu. Tamější podmořské louky a celý ekosystém ostrova skutečně patří mezi nejzachovalejší na světě,“ popisuje unikátní prostředí ostrova Dominik Kohel, CEO společnosti Exclusive Tours, a dodává: „V oceánu i na pevnině můžete pozorovat želvy a ve vodě kolem vás proplavou rejnoci, manty i malé a neškodné druhy žraloků.“ Rozhodnete-li se dění v oceánu pozorovat zpovzdálí, můžete spatřit delfína skákavého i dlouholebého, mořské želvy - keretu pravou i karetu zelenou, nebo siluety velryb. Platte je však také perfektní destinací pro milovníky ptáků, kteří sem migrují každou sezonu. Waldorf Astoria Seychelles Platte Island se proto zavázal k ochraně panenského ekosystému a pravidelně spolupracuje s nejlepšími univerzitami na světě na své edukaci, jak k unikátnímu prostředí co nejšetrněji přistupovat. Lze zde muškařit, rybařit v hloubkách, potápět se nebo se procházet kolem korálových útesů. Ostrovní aktivity ale nezahrnují jen prostředí slané vody. Platte Island si můžete projet na kole či si třeba dát tenisové lekce, které tu krátce po otevření rozdával samotný Tomáš Berdych během inaugurace místního kurtu.

Holistický ráj

Po náročném adrenalinem nabitém dni pak zamiřte uvolnit své smysly do Tamara Spa. Oáza klidu, kde se můžete protáhnout při lekci jógy s výhledem na oceán, vás na manikúře připraví na nejlepší instagramové momenty se skleničkou šampaňského v ruce. Základem wellness části resortu jsou však holistické rituály, které se postarají o vaše tělo, ducha i mysl. Holistického treatment menu se nikdo nebude za každou cenu držet – vytvoří vám tu totiž personalizovaný zážitek, který vás propojí s přírodou a vybalancuje váš wellbeing. The Skincare Atelier vám za 60 nebo 90 minut poskytne na míru vytvořený vyživující anti-aging rituál Nourish by Nature, který se zaměří na vaše specifické problémy s pletí, jež se po proceduře dočká absolutní rejuvenace. Pozornost v Tamara Spa dostává i celé tělo. Váš butler vás tak může objednat i na hydratační tělovou masku, kterou si můžete přidat k dalším ozdravným rituálům, jako je tělový zábal za použití lokálních přírodních ingrediencí, detoxikační tělový scrub se zpevňujícím balzámem nebo několik druhů masáží. Každou z masáží si přitom můžete užít po dobu jedné hodiny nebo 90 minut. Stačí si jen nechat poradit, co zvolit pro co nejlepší výsledky. V masážním menu patří mezi favority relaxační masáž, která je opět plně personalizovaná a má za cíl ulevit namáhaným svalům stejně jako přinést balanc a wellbeing. Deep tissue massage s terapeutickým efektem už míří do hlubších vrstev svalů, kde uvolňuje stres, tenzi, obnovuje cirkulaci krve a zlepšuje pohyblivost. Oddat se můžete i speciální Balinese masáži, která je kombinací uvolnění svalů a relaxace. Je-li vaším problémem hlavně flexibilita, objednejte se na Move well masáž, jež sofistikovaně spojuje akupresuru, lehkou i hloubkovou masáž a jemný strečink pro zvýšení záběru pohybového aparátu. S uvolněním stresu totiž přichází i větší flexibilita. Po dokonalém spa zážitku se vydejte na panenskou pláž s divokou tváří, jež se vzhledem k ekologickému konceptu resortu nechává čistě v režii přírody, a pokochejte se neopakovatelným západem slunce.

Ostrovní soulfood

Od villas-only resortu na privátním ostrově budete nejspíš očekávat jen tu nejlepší gastronomii. I tak vás ale překvapí, jak vysoko lze gourmet metu ještě pozdvihnout. O celou gastronomickou vizi se na Platte Island stará zkušená šéfkuchařka Jane Therese Mulry, která na pozici Executive Head Chef vytvořila koncept všech tří resortních restaurací. Hlavním gastronomickým spotem Waldorf Astoria Seychelles Platte Island je stylová restaurace La Perle, která si dala za cíl upřednostnit design před minimalismem. Osvětlení, ale i nábytek zde očividně platí za solitéry. Dekorace v podobě obrovských váz s palmovými listy pak skvěle kontrastují s gradující tyrkysovou barvou koberce, přičemž toto spojení bylo evidentně inspirováno ultimátním duem tyrkysového oceánu a bujné vegetace. I proto najdete v interiéru hned několik odstínů modré, jež dokonale zrcadlí proměnlivé tóny v různých hloubkách slané vody. Provzdušněné prostory krásně navazují na obklopující panenskou přírodu, která platí za téma celého resortu. V La Perle se najíte v à la carte stylu po celý den. Ráno se dočkáte mezinárodní kuchyně, zatímco po zbytek dne převládá středomořské menu, které se perfektně hodí k hravému interiéru restaurace. Toužíte-li raději po dávce masa a variacích na seafood, vaše kroky by měly směřovat do další z hlavní trojice restaurací, Maison Des Epices. Tato gourmet oáza, která v interiéru spojuje typický kolorit a retro vibe celé destinace s autentickými přírodními prvky, se specializuje na kreolskou kuchyni a comfort food a zásadním fokusem je zde také koření, což napovídá už překlad názvu – Dům koření. O záběru na dokonalé ochucení jídla svědčí i kompletní selekce koření, kterou spatříte hned po příchodu do restaurace. V Maison Des Epices se sází také na perfektní párování s vínem a dalšími alkoholickými nápoji. I proto zde najdete zkušeného argentinského sommeliera, který každé menu pozvedne na zcela novou úroveň. Vyzkoušejte párování s lokálním rumem Takamaka, jenž má destilerii přímo na Seychelách, a to na hlavním ostrově Mahé. Resort sází na udržitelný přístup, i co se spoluprací týče, a proto v restauraci najdete také speciální rumový blend od Takamaka, který vzniká výhradně pro Maison Des Epices. Mimochodem, exkurze do destilerie je dalším zážitkem, který na Seychelách můžete absolvovat. Stačí se jen zeptat svého butlera.

Veganská revoluce

Přestože ostrov v Indickém oceánu nejspíš vyvolává dojem, že láká zejména na seafood, není tomu tak. Waldorf Astoria uvažuje progresivně ekologicky, a proto do středu tří hlavních restaurací postavil veganský ráj s názvem Moulin. Zážitková gastronomie zde dostává zcela nevídaný koncept, na který budete vzpomínat ještě hodně dlouho. „Když sem vyrazíte na oběd, šéfkuchař vás vezme do rozlehlých ostrovních zahrad s obrovskou pestrostí zeleniny, ovoce nebo bylinek. Je až neuvěřitelné, jakou podobu může mít obyčejný květák nebo zelí. Chipsy, tatarák, pěna... Fantazii se rozhodně meze nekladou,“ popsal jedinečný gastronomický zážitek Dominik Kohel. Delikátní menu si pak můžete vychutnat v částečně otevřeném interiéru restaurace v hřejivých přírodních tónech, které pozvedává všudypřítomná zavěšená zeleň, anebo si můžete oběd užít v moderních cabanách přímo uprostřed zahrad. Na večeři se v Moulin koncept lehce liší. Po příchodu do restaurace uvidíte na stole vybrané kusy zeleniny, ovoce a bylinek, z nichž vznikne vaše večerní discovery menu. Selekci doplňuje také fermentovaná zelenina, která je významnou součástí filozofie restaurace. Proces kvašení probíhá přímo na ostrově, a to minimálně po dobu šesti měsíců. Zaujme-li vás delikátní a zdravá veganská gastronomie, přes den tu probíhají lekce vaření, a tak si kus seychelského progresu můžete přivézt i domů. 

33 druhů šampaňského 

Grandiózní trio gastronomické vize Waldorf Astoria Seychelles Platte Island doplňují ještě tři hot spoty, které se stanou ideálním cílem na lehký snack a delikátní drink. Pool Bar Torti, opět v neutrálních barvách, nechává raději vyniknout sytou zeleň palem a modrou barvu vody - tentokrát ve stylových bazénech. Live DJ vám tady zahraje k tropickým drinkům, exotické zmrzlině, ale i mezinárodním snackům, sushi a plodům moře. Milovníci kávy si pak přijdou na své v glamour atmosféře Peacock Terrace, kde vám keňský barista připraví možná nejlepší kafe vašeho života. Výhled na oceán si zde však můžete užít i se signature koktejly a tapas. Absolutní Insta-friendly moment pak nastane v baru Lalin, kam by vaše kroky měly směřovat na západ slunce. „Do baru Lalin s decentními designovými prvky si zkrátka musíte zajít na golden hour. Spatříte tady nezapomenutelný západ slunce nad nekonečným oceánem a celý zážitek ještě více umocní nabídka 33 druhů šampaňského, které se tu podává klidně po skleničkách,“ láká na dechberoucí večer na Waldorf Astoria Seychelles Platte Island Dominik Kohel.


Platte Island

Malý panenský ostrov s rozlohou pouhých 0,578 km² je vzdálený asi 130 kilometrů od Mahé, hlavního ostrova Seychel. Let sem však trvá pouhých dvacet minut. Pak už vás čeká jen dokonalá off-grid destinace v moderní snové atmosféře a zázemí v podobě highendových vil s vlastním butlerem.

 

 

Tipy na další články

Malý svět sám pro sebe | Exclusive Tours

Malý svět sám pro sebe

Jsou na vás hotely moc rušné? Dáváte přednost absolutnímu soukromí? Nebo máte zájem o služby, které nejsou tak úplně běžné a které hotely třeba ani nenabízejí? Pak je pro vás ideální volbou pronájem soukromé vily. Nechte se inspirovat soukromými vilami v Řecku, které osobně navštívila naše Private...
Celý článek
Laponsko – cesta na sever | Exclusive Tours

Laponsko – cesta na sever

Půlnoční slunce, bílé noci s měkce růžovým světlem a hluboké lesy, v nichž vládne nekonečné ticho. Laponsko je jednou z posledních evropských divočin, kde za nejvyšší zákon platí zákon přírody. Prožeňte se závějemi za psím spřežením, vyrazte na běžky uprostřed polární noci, nechte si změnit pohled...
Celý článek
Thajsko. Země, kde je pažit stále zelený | Exclusive Tours

Země, kde je pažit stále zelený

V Thajsku se golfu velmi daří a najdeme tu opravdu špičková hřiště. Vzhledem k podnebnému pásu si navíc můžeme vsadit, že tady bude pažit za všech okolností opravdu hustý. Nezapomeňte si tedy přibalit golfové hole, pokud si potrpíte na vlastní. Na většině hřišť na vás čeká perfektní servis,...
Celý článek